EK Oranje 

De Boer over Van Dijk op EK: Het zal erom hangen

Bondscoach van het Nederlands elftal Frank de Boer weet niet zeker of aanvoerder Virgil van Dijk snel genoeg hersteld is om in de zomer mee te kunnen doen aan het WK Voetbal. De Boer zegt dat het erom gaat spannen, omdat de voetballer op tijd hersteld moet zijn om weer te kunnen trainen. Dit laat de bondscoach weten in een interview bij NOS Studio Sport.

Herstelproces

Virgil van Dijk liep in oktober 2020 een knieblessure op. De speler van de Engelse club Liverpool liep deze blessure op door een botsing met de keeper van Everton Jordan Pickford, tijdens de derby in de Britse competitie. Hierdoor beschadigde de Nederlandse interlandspeler zijn kruisband en moest afgevoerd worden.

Vanwege de ernst van de blessure moest Van Dijk een operatie ondergaan. De club heeft laten weten dat deze operatie met succes is volbracht, waardoor de voetballer direct kan beginnen aan zijn revalidatie. Dit is ook nodig, want het herstelproces van een dergelijke operatie duurt erg lang. Daarnaast moet Van Dijk ook weer in het spelritme komen, zodat hij zijn fitheid weer kan trainen om weer te kunnen spelen op het niveau dat hij gewend is.

Mogelijk niet op tijd

Als het aan Frank de Boer ligt zal Virgil van Dijk hopelijk weer mee kunnen spelen wanneer Nederland moet spelen voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK Voetbal van 2022 in Qatar. Helaas kan hij niet met zekerheid zeggen of dit ook het geval zal zijn. In een interview bij voetbalpraatprogramma NOS Studio Sport geeft hij aan dat het proces heel veel tijd in beslag kan nemen. Zo kun je volgens de bondscoach de eerste weken helemaal niets en moet je daarna van begin af aan weer een tempo opbouwen om terug op niveau te komen.

Als Van Dijk kans wil maken om mee te kunnen spelen voor de WK-kwalificaties, dan moet hij op zijn laatst weer in mei aan het spelen zijn. Alleen dan maakt hij volgens De Boer kans om fit genoeg te zijn om mee te kunnen spelen in het Nederlands elftal. Volgens de bondscoach zal het erom gaan hangen of dit gaat lukken.

Alles aan gedaan

Trainer van Van Dijks club Liverpool Jürgen Klopp wil niets kwijt over de status van zijn herstel. Wel geeft de coach aan dat er alles aan gedaan wordt om Virgils herstel de goede banen in te leiden. Ook geeft Klopp aan dat de fitheid van de aanvoerder zo goed is dat het zijn herstelproces kan versnellen. Als we de woorden van Klopp moeten geloven zal Van Dijk snel genoeg revalideren om weer op zijn niveau mee te kunnen voetballen.

Frank de Boer hamert erop dat het mooi zal zijn als hij snel weer mee kan spelen voor zowel Van Dijk zelf, als dat het goed zal zijn voor het Nederlands elftal. In de kwalificatieronde naar het aankomend WK treffen de Oranje Leeuwen onder andere Turkije en Noorwegen. Niet al te grote voetballanden, maar wel landen die het mogelijk lastig kunnen maken voor Nederland om zich te plaatsen voor het WK.

Hoofdfoto: kivnl / Shutterstock.com

Gerelateerde berichten

Leave a Comment